Wat doen we?

Orionis Walcheren is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. We zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet, schuldhulpverlening en het minimabeleid op Walcheren. Dat houdt onder andere in dat wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar (zo regulier mogelijk) werk begeleiden en helpen bij hun ontwikkeling. Hierdoor kunnen ze een eigen inkomen verdienen en zoveel mogelijk meedoen in de samenleving. Is dat nog niet mogelijk? Dan zorgen we tijdelijk voor inkomen en/of schuldhulpverlening.

Waarom doen we dit?

We geloven dat iedereen ertoe doet. En dat werk en ontwikkeling voorwaarden zijn om mee te doen in de maatschappij. 

Hoe doen we dat?

We staan voortdurend in verbinding met de inwoners van Walcheren. Vanuit oprechte belangstelling doen we wat nodig is voor een actief en zelfstandig leven voor iedereen die ons nodig heeft.

Waarom zou je bij ons willen werken?

Je werkt bij Orionis Walcheren dus binnen een organisatie met een breed maatschappelijke belang. Als werknemer van Orionis Walcheren kun je écht het verschil maken voor iemand. Het is betekenisvol werk dat mensen vooruit kan helpen, welke functie je ook hebt.

Wie zijn je collega's?

Werken bij Orionis Walcheren is nooit saai. Onze organisatie heeft een bijzondere samenstelling van werknemers. Dagelijks werken zo'n 300 ambtenaren op kantoor en 570 collega’s in ons werkleerbedrijf. Ons werkleerbedrijf is een beschermde en beschutte werkplek voor mensen met een arbeidsbeperking en voor wie een reguliere baan (nog) niet mogelijk is.

Een gemeleerd gezelschap dus en dat is natuurlijk wel zo leuk! 

 

Meer weten?

Als je meer wilt weten over hoe het is om bij Orionis Walcheren te werken kun je hier meer lezen over de ervaringen van enkele werknemers.

Wil jij het sociaal domein van binnenuit leren kennen en ontdekken wat jij kunt betekenen voor Orionis Walcheren? Kijk hier welke vacatures er op dit moment zijn.