"Binnen Orionis Walcheren zijn er veel kansen om je te ontwikkelen" 

Marieke de Jachter, trainee

 

Wat is je achtergrond?
Ik heb dit jaar mijn bachelor Sociologie afgerond. Tijdens mijn studie heb ik de minor Bestuur-en Organisatiewetenschap gevolgd. Tijdens deze minor ontdekte ik mijn interesse in het sociaal domein en de participatiewet. Toen er een vacature vrij kwam als trainee bij Orionis Walcheren, heb ik dan ook meteen gesolliciteerd. Ik was toen nog niet helemaal klaar met studeren en had nog helemaal geen werkervaring in het sociaal domein. Maar door dit traineeship krijg ik de kans om het sociaal domein van binnenuit te leren kennen. Ik ben op 1 april 2020 begonnen als trainee, midden in coronatijd dus. Beetje een gekke tijd om te beginnen maar ja, het is niet anders.

Wat houdt het traineeship in?
De komende twee jaar ga ik kennis maken met verschillende functies binnen Orionis Walcheren. Ik ben de eerste twee maanden begonnen bij het Klant Contact Centrum. Dat was een goede plek om kennis te maken met Orionis Walcheren, omdat het eerste contact van de klant ook met het Klant Contact Centrum is. Momenteel werk ik bij de afdeling Inkomen. Hier leer ik over de rechtmatige kant van de uitkering. Verder ga ik de komende tijd aan de slag als intaker, trajectbegeleider en matcher.

Ik werk bij Orionis Walcheren omdat...?
Ik geïnteresseerd ben ik de problematiek rond armoede en arbeid en mensen wil helpen. Bovendien had ik tijdens mijn studie nog geen praktijkervaring opgedaan en het traineeship leek mij de kans om kennis op te doen binnen het sociaal domein. Binnen Orionis Walcheren zijn er veel kansen om je te ontwikkelen en dat is als beginner fijn.

Wat maakt jouw werk bij Orionis Walcheren leuk en uitdagend?
Ik vind het leuk en uitdagend omdat ik veel nieuwe dingen leer.

Als je bij Orionis Walcheren wil werken, wat voor type moet je dan zijn?
Belangrijk is denk ik wel dat je geïnteresseerd bent in de maatschappij en mensen wilt helpen. Ook helpt het denk ik wel om een beetje stevig in je schoenen te staan.

Zou je iemand aanraden bij Orionis Walcheren te gaan werken?
Als je mensen wilt helpen binnen een brede organisatie waar veel mogelijk is, dan moet je zeker hier komen werken!
 

"Trots op een goed resultaat waar de klant tevreden over is"

Eva Weststrate, medewerker KCC


Wat is je achtergrond en wat houdt jouw werk in?
Ik heb communicatie gestudeerd aan de Hogeschool Zeeland. Als medewerker KCC ben ik bezig met het helpen van klanten. Dit gebeurt via de mail, telefonisch of persoonlijk. We zijn het eerste aanspreekpunt en zorgen ervoor dat de klanten weten waar ze naar toe moeten of wat ze moeten doen.

Ik werk bij Orionis Walcheren omdat...?
Het werk erg afwisselend is en ik in een fijn team werk waar ik me erg thuis voel.

Wat maakt jouw werk bij Orionis Walcheren zo leuk?
Het komt wel eens voor dat klanten emotioneel zijn. En dan kan het voorkomen dat ze hun geduld verliezen. Dan is het een uitdaging om een klant goed te woord te blijven staan. Het is dan super fijn als ze je aan het einde van het gesprek toch bedanken. Ik heb dan het gevoel dat ik ze echt geholpen heb.

Heb je een voorbeeld van iets waar je trots op bent?
Het is weleens voorgekomen dat een mevrouw belde die helemaal over haar toeren was. Er was iets verkeerd gegaan waardoor ze erg emotioneel was. Op zo'n moment neem ik daar de tijd voor. Uiteindelijk duurde het gesprek twintig minuten omdat we met verschillende collega's moesten overleggen om tot een oplossing te komen. Ik  ben er dan trots op op dat we tot een goed resultaat zijn gekomen waar de klant ook tevreden over is. Zo tevreden dat ze Orionis Walcheren en mij bedankte.

Als je als medewerker KCC wil werken bij Orionis Walcheren, wat voor type moet je dan zijn?
Rustig en begripvol. Maar je moet ook je grenzen kunnen aangeven en die bewaken. Het is handig wanneer je snel kunt schakelen. Over elk team en van elk onderwerp moet je iets weten, dat is best veel dus je moet ook kunnen focussen op de belangrijke zaken.

Waarom zou je iemand aanraden bij Orionis Walcheren te gaan werken?
Omdat het een organisatie is waar je veel kunt leren. Je maakt veel mee, persoonlijk ben ik ook anders tegen bepaalde maatschappelijk zaken gaan aankijken. Daarnaast zijn er goede arbeidsvoorwaarden en zijn de collega's prettig in de omgang.

 

 

"Je kunt hier daadwerkelijk iets voor andere mensen betekenen"

Juan Khalaf, trajectbegeleider statushouders

 

Wat is je achtergrond?
Oorspronkelijk kom ik uit Syrië en ik woon inmiddels bijna twintig jaar in Nederland. Afgelopen jaren heb ik landelijk veel projecten rondom statushouders gedaan, vaak projecten waarin cultuur en arbeidsparticipatie een rol speelden. Ik werk bij Orionis Walcheren sinds juni 2020. Een start midden in de coronatijd dus.

Wat houdt jouw werk in? 
Ik ben trajectbegeleider statushouders. Dat houdt in dat ik me bezig houd met het helpen van statushouders, voornamelijk op het gebied van taal en werk.

Ik werk bij Orionis Walcheren omdat...?
Het een mooie organisatie is waarin je daadwerkelijk iets voor andere mensen kunt betekenen. In mijn geval betekent dit dat ik statushouders probeer zo goed mogelijk hun plaats te laten vinden in deze maatschappij. Zodat ze een actieve bijdrage kunnen leveren in onze maatschappij en zelf ook trots zijn om mee te doen.

Wat maakt jouw werk bij Orionis Walcheren zo leuk?
Elke dag is anders en elke klant is anders. Ik werk in een mooi team met collega’s die elkaar goed aanvullen.

Waar ben je trots op?
Het is altijd mooi om terug te horen van klanten dat ze blij zijn dat ze verder zijn geholpen. Onlangs sprak ik een klant die vertelde dat hij door mij meer zelfvertrouwen heeft gekregen en daardoor nu stappen op werkgebied durft te gaan zetten. Zo’n verhaal doet mij goed en geeft me energie in mijn werk.

Als je dit soort werk gaat doen bij Orionis Walcheren, wat voor type moet je dan zijn?
Je moet goed met mensen kunnen omgaan, begrip hebben voor hun situatie en tegelijk ook zakelijk kunnen zijn en mensen confronteren met wettelijke verplichtingen.

Waarom zou je iemand aanraden bij Orionis Walcheren te gaan werken?
Het is een dynamische omgeving waarin je veel kunt leren en stappen kunt zetten.