Geldzaken op orde krijgen én houden is soms moeilijk. Toch is het belangrijk om hier inzicht in te hebben. Zo kunt u namelijk betaalachterstanden en schulden voorkomen.

U kunt zelf veel doen om uw geldzaken op orde te krijgen en te houden. Hieronder ziet u een aantal links naar handige websites die u hierbij kunnen helpen.

 • Zelfjeschuldenregelen
  Deze website is bedacht door het Nibud en helpt een oplossing te vinden bij beginnende schulden. Op de site kunt u een aflosplan maken en u vindt er voorbeeldbrieven om naar schuldeisers te sturen.
   
 • Nibud
  Het Nibud doet onderzoek naar en geeft voorlichting over geldzaken. Op de website van het Nibud staan veel tips en hulpmiddelen over allerlei onderwerpen die met geld te maken hebben.
   
 • Wijzer in geldzaken
  Wijzer in geldzaken is bedacht door het ministerie van Financiën. Deze website geeft informatie over geldzaken en heeft rekenhulpen waarmee u inzicht krijgt in uw eigen geldzaken.
   
 • Steffie
  De website van Steffie legt dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld hoe schuldhulpverlening werkt, wat je moet doen als je werkloos wordt of hoe je toeslagen aanvraagt.
   
 • Humanitas Thuisadministratie
  Veel mensen vinden het moeilijk om hun administratie op orde te krijgen en bij te houden. De vrijwilligers van de thuisadministratie van Humanitas kunnen hierbij helpen.
   
 • Schuldhulpmaatje
  Ook de vrijwilligers van Schuldhulpmaatje kunnen helpen overzicht te krijgen in administratie en schulden.
   
 • Moneyfit
  MoneyFit is gemaakt voor jongeren van 16 tot 26 jaar met vragen over geld. De website geeft tips en informatie over alles wat met geld te maken heeft binnen de onderwerpen studeren, werken, gezondheid, vrije tijd, wonen en geld besparen.
   
 • Basisbankrekening
  Op deze website vindt u een aanvraagformulier voor een basisbankrekening. Dit is een bankrekening voor mensen die geen gewone bankrekening kunnen openen of gebruiken. Het aanvraagformulier moet door u en door een hulpverlener ondertekend worden. Orionis kan dit formulier ook ondertekenen. Let op: wij doen dit alleen als u budgetbeheer of een schuldregeling bij ons heeft.
   

Komt u er ondanks de informatie en tips op deze websites niet meer zelf uit? Wacht dan niet te lang met het vragen van hulp. Dat kan bijvoorbeeld door langs te gaan bij het 'Inloop Geldzorgen' of door het maken van een afspraak.