Heeft u ook zonnepanelen op uw dak? Er zijn monteurs zonder hoogtevrees voor nodig om al die panelen op de daken te leggen. Voor mensen met een bijstandsuitkering is dit werk een ideale kans om een baan te vinden. Wij helpen hen daarbij met een werkleertraject. Als werkgever kunt u daaraan deelnemen en nieuwe monteurs op laten leiden. Al vele monteurs hebben zo een baan gevonden.

Wat doen we?

Op onze afdeling Zonnepanelen werken bijstandsgerechtigden die een werkleertraject volgen. Dit houdt in: een maatwerktraject op het gebied van werknemersvaardigheden. De duur van het traject varieert van enkele weken tot een jaar. Het doel is om de hindernissen weg te halen die zorgden dat het tot nu toe niet lukte om werk te vinden. Deelnemers wennen aan het werkritme, ontdekken waar ze goed in zijn en waar hun interesses liggen. Is dat traject afgrond en heeft de deelnemer interesse in het vak van zonnepanelenmonteur en geen hoogtevrees? Dan volgt een gesprek met eéé van de deelnemende werkgevers. Is dat positief, dan volgt er een cursus van 2 dagdelen en een contract bij de werkgever.

Hoe kunt u met ons samenwerken?

Bent u op zoek naar zonnepanelenmonteurs in Zeeland? Orionis Walcheren selecteert kandidaten die geschikt kunnen zijn voor uw organisatie. Als werkgever betaalt u de cursus tot zonnepanelenmonteur en biedt u de nieuwe medewerker een dienstverband aan. Sinds we dit traject aanbieden (2019) is het nog niet voorgekomen dat een deelnemer terug aanklopte bij Orionis Walcheren, het is dus heel succesvol!

Medewerker aan het woord

Jangin Shekho, monteur bij Elektromakers:
“In Syrië was ik docent natuurkunde en nu in Nederland installeer ik zonnepanelen. Ik trek ook nieuwe kabels en leidingen naar meterkasten en sluit stopcontacten aan in huizen. Binnenkort ga ik leren elektrische laadpalen te installeren. Ik vind het leuk werk. Er is structuur in de dag en mijn Nederlands wordt steeds beter door het contact met mijn collega’s. Het mooiste moment vind ik het einde van de dag als het werk klaar is. Dan drinken we nog wat, praten en maken we grappen samen.” 
 

Opdrachtgever aan het woord

Michel van Loon, eigenaar van Elektromakers:“De waarde van mijn bedrijf zit in mijn medewerkers. Daarom vind ik het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en statushouders een kans te geven. Voor ons team betekende het interne groei en verbreding. Het is interessant en verfrissend om een andere cultuur te leren kennen. Onze collega gaat met sprongen vooruit, werkt heel hard en wilt steeds bijleren. Ik ben er trots op. Tegen andere bedrijven zeg ik: Sta ervoor open en zorg dat je medewerkers iedere dag met een glimlach naar huis gaan.”
 

Wat levert het voor u op?

Als opdrachtgever profiteert u van vele voordelen:

 • U heeft toegang tot verschillende werksoorten onder één dak. Zo werkt u efficiënt en het bespaart vervoerskosten en tijd;
 • Onze certificeringen garanderen hoge kwaliteit. Zoals BRC en HACCP;
 • Uw product wordt volledig in Nederland gemaakt en dat werkt waardeverhogend;
 • Het draagt bij aan uw SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U profiteert van onze expertise en die uit ons netwerk, zoals andere opdrachtgevers en HZ University of Applied Sciences;
 • We schalen flexibel op en af wanneer dat nodig is;
 • U kunt deelprocessen volledig aan Orionis Walcheren uitbesteden;
 • We hebben opslagcapaciteit en kunnen uw producten direct naar de klant verzenden;
 • Onze medewerkers werken precies, zijn gemotiveerd en trots op wat zij maken. Het komt bijna nooit voor dat we een fout moeten herstellen;
 • Het biedt een oplossing voor de krappe arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemen loont!

Wat is de sociale impact als u samenwerkt met Orionis Walcheren?

Over 1 ding zijn wij het meest gepassioneerd. Dat is de invloed van werk op het leven van onze medewerkers en bijstandsgerechtigden. Een baan maakt hen gelukkig en biedt perspectief. Meedraaien op de arbeidsmarkt versterkt het gevoel van eigenwaarde en verantwoordelijkheid. De verhalen die wij dagelijks horen, bevestigen dat keer op keer.

En er zijn meer voordelen. Zoals:

 • U behaalt SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U draagt bij aan het terugdringen van tekorten voor uw eigen gemeentelijke organisatie;
 • U draagt bij aan een arbeidsmarkt waarin iedereen de kans heeft om mee te doen.

Contact

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met Bart Niewenhuijse, Accountmanager Werkleerbedrijf:

Ons Klant Contact Centrum is bereikbaar via 0118-432700.

Wij helpen u graag verder en onderzoeken samen met u de mogelijkheden.