Moppen, stoffen en omgaan met schoonmaakmiddelen. Maar ook leren om veilig en gezond te werken met een goede werkhouding. Een goede schoonmaker ben je niet zomaar. Na onze basisopleiding is het mogelijk om een baan te vinden of door te stromen naar het participatielab.

Wat doen we?

Bij onze Schoonmaakafdeling werken vooral mensen met een bijstandsuitkering. Ook hebben we vaste medewerkers met een arbeidsbeperking in dienst. Mensen met bijstandsuitkering starten met schoonmaakwerk op de locatie van Orionis Walcheren.

We geven veel aandacht aan de werknemersvaardigheden. Lukt het om op tijd te komen en hoe is het contact met collega’s? Krijgen ze het thuis rond? Mensen die nog geen Nederlands spreken, krijgen een taalmaatje. Zo kunnen ze tijdens het werk oefenen met Nederlands praten.

Daarna kunnen ze kiezen voor de basisopleiding ‘algemeen schoonmaakmedewerker’ of de mbo-1 opleiding in het participatielab. Sommige van hen vinden daarvoor al een baan buiten Orionis Walcheren . 

Hoe kunt u met ons samenwerken?

Samenwerken met Orionis Walcheren kan op verschillende manieren. Zoals een baan aanbieden aan mensen met een bijstandsuitkering. Ook kunt u leerlingen van het participatielab een stageplaats geven. Een stagebegeleider van Scalda helpt u bij de begeleiding.

Onze medewerkers met een arbeidsbeperking kunnen op basis van detachering bij uw bedrijf werken. Ook kunt u schoonmaakwerkzaamheden aan ons uitbesteden.
 

Medewerker aan het woord

Amal: “Ik werk nu bijna 4 jaar bij Orionis Walcheren in de schoonmaak en sinds kort heb ik een vast contract. Ik heb een belangrijke taak, want ik werk nieuwe mensen in en ik ben taalmaatje van 2 mensen. Als er stagiaires zijn, begeleid ik ze ook. 

Vorig jaar is mijn grootste droom uitgekomen: ik heb een eigen huis. Dat heb ik zelf geregeld, maar Orionis Walcheren heeft mij geleerd hoe ik dingen aan moet pakken. Door Orionis Walcheren ben ik van een knopje naar een mooie bloem veranderd.”
 

Opdrachtgever aan het woord

Jurgen Kloet, medewerker Van Gelder Aannemerij:
“Eens per week maakt een team van Orionis Walcheren onze keten op de bouwplaats schoon. De communicatie is prettig en alles wordt goed schoongemaakt. We betalen een vergelijkbaar bedrag als bij een regulier schoonmaakbedrijf, voor hetzelfde resultaat. De medewerkers zijn aardig en als er iets extra’s moet gebeuren, geef je dat door en pakken ze het mee.”
 

Wat levert het voor u op?

Als opdrachtgever profiteert u van vele voordelen:

 • U heeft toegang tot verschillende werksoorten onder één dak. Zo werkt u efficiënt en het bespaart vervoerskosten en tijd;
 • Onze certificeringen garanderen hoge kwaliteit. Zoals BRC en HACCP;
 • Uw product wordt volledig in Nederland gemaakt en dat werkt waardeverhogend;
 • Het draagt bij aan uw SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U profiteert van onze expertise en die uit ons netwerk, zoals andere opdrachtgevers en HZ University of Applied Sciences;
 • We schalen flexibel op en af wanneer dat nodig is;
 • U kunt deelprocessen volledig aan Orionis Walcheren uitbesteden;
 • We hebben opslagcapaciteit en kunnen uw producten direct naar de klant verzenden;
 • Onze medewerkers werken precies, zijn gemotiveerd en trots op wat zij maken. Het komt bijna nooit voor dat we een fout moeten herstellen;
 • Het biedt een oplossing voor de krappe arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemen loont!

Wat is de sociale impact als u samenwerkt met Orionis Walcheren?

Over 1 ding zijn wij het meest gepassioneerd. Dat is de invloed van werk op het leven van onze medewerkers en bijstandsgerechtigden. Een baan maakt hen gelukkig en biedt perspectief. Meedraaien op de arbeidsmarkt versterkt het gevoel van eigenwaarde en verantwoordelijkheid. De verhalen die wij dagelijks horen, bevestigen dat keer op keer.

En er zijn meer voordelen. Zoals:

 • U behaalt SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U draagt bij aan het terugdringen van tekorten voor uw eigen gemeentelijke organisatie;
 • U draagt bij aan een arbeidsmarkt waarin iedereen de kans heeft om mee te doen.

Contact

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met Bart Niewenhuijse, Accountmanager Werkleerbedrijf:

Ons Klant Contact Centrum is bereikbaar via 0118-432700.

Wij helpen u graag verder en onderzoeken samen met u de mogelijkheden.