Zwart, wit of alle kleuren van de regenboog. De schilder zet ze erop voor u. Een nieuw behangetje, lak op de kozijnen of raam zetten. Bij Orionis Walcheren leiden we schilders op die er hun hand, figuurlijk dan, niet voor omdraaien. Bent u op zoek naar extra handen voor uw schildersbedrijf of wilt u een schildersopdracht uitbesteden? Dan helpen we u graag.

Wat doen we?

Op onze afdeling Schilderen werken bijstandsgerechtigden die een werkleertraject volgen. Dit houdt in: een maatwerktraject op het gebied van werknemersvaardigheden. De duur van het traject varieert van enkele weken tot een jaar. Het doel is om de hindernissen weg te halen die zorgden dat het tot nu toe niet lukte om werk te vinden. Deelnemers wennen aan het werkritme, ontdekken waar ze goed in zijn en waar hun interesses liggen. Daarnaast leren ze bij Orionis Walcheren de basisvaardigheden van schilderen of volgen ze de opleiding tot schilder op mbo 1 niveau.

Hoe kunt u met ons samenwerken?

Wanneer u op zoek bent naar schilders in Zeeland, kunt u met Orionis Walcheren samenwerken. Tijdens of na de cursus of opleiding kunt u kennis maken met de deelnemers van het werkleertraject. Zijn jullie beiden positief? Dan kunt u een dienstverband aanbieden. Zo draagt u bij aan sociaal ondernemerschap én heeft u extra handen in uw organisatie. 

Ook is het mogelijk om een schildersopdracht aan ons uit te besteden. Ons schilderteam werkt voor meerdere opdrachtgevers zoals bedrijven, woningbouwcorporaties en gemeente Middelburg. Ziet u potentie? Dan is het mogelijk om een deelnemer een arbeidsovereenkomst aan te bieden bij uw eigen organisatie.
 

Medewerker aan het woord

Micheal, statushouder en gedetacheerd bij Hogazon Kozijnen:  
“Een baan geeft mij mijn eigenwaarde terug. Ik wil ook graag werken, al was het maar om een goed voorbeeld te zijn voor mijn kinderen.”
 

Opdrachtgever aan het woord

John Jansen, Vakspecialist Bouwkunde bij Gemeente Middelburg:
“We werken al jaren samen met Orionis Walcheren. De schilders hebben al veel voor ons gedaan. Denk aan het opknappen van parkeergarages, lantaarnpalen in de binnenstad en meerdere gymzalen. Ze zijn nu bezig met het sauzen van muren en het schilderen van kozijnen in het stadskantoor van Middelburg. Zo kunnen ze meedraaien op de arbeidsmarkt. Soms zijn wij de opstap naar een reguliere baan. Het is mooi om daaraan mee te helpen.” 
 

Wat levert het voor u op?

Als opdrachtgever profiteert u van vele voordelen:

 • U heeft toegang tot verschillende werksoorten onder één dak. Zo werkt u efficiënt en het bespaart vervoerskosten en tijd;
 • Onze certificeringen garanderen hoge kwaliteit. Zoals BRC en HACCP;
 • Uw product wordt volledig in Nederland gemaakt en dat werkt waardeverhogend;
 • Het draagt bij aan uw SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U profiteert van onze expertise en die uit ons netwerk, zoals andere opdrachtgevers en HZ University of Applied Sciences;
 • We schalen flexibel op en af wanneer dat nodig is;
 • U kunt deelprocessen volledig aan Orionis Walcheren uitbesteden;
 • We hebben opslagcapaciteit en kunnen uw producten direct naar de klant verzenden;
 • Onze medewerkers werken precies, zijn gemotiveerd en trots op wat zij maken. Het komt bijna nooit voor dat we een fout moeten herstellen;
 • Het biedt een oplossing voor de krappe arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemen loont!

Wat is de sociale impact als u samenwerkt met Orionis Walcheren?

Over 1 ding zijn wij het meest gepassioneerd. Dat is de invloed van werk op het leven van onze medewerkers en bijstandsgerechtigden. Een baan maakt hen gelukkig en biedt perspectief. Meedraaien op de arbeidsmarkt versterkt het gevoel van eigenwaarde en verantwoordelijkheid. De verhalen die wij dagelijks horen, bevestigen dat keer op keer.

En er zijn meer voordelen. Zoals:

 • U behaalt SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U draagt bij aan het terugdringen van tekorten voor uw eigen gemeentelijke organisatie;
 • U draagt bij aan een arbeidsmarkt waarin iedereen de kans heeft om mee te doen.

 

 

 

 

 

 

Contact

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met Bart Niewenhuijse, Accountmanager Werkleerbedrijf:

Ons Klant Contact Centrum is bereikbaar via 0118-432700.

Wij helpen u graag verder en onderzoeken samen met u de mogelijkheden.