Kent u die led-prijsdisplays bij benzinestations? Zij worden van a tot z gemaakt bij Orionis Walcheren. De verschillende uitvoeringen en formaten gaan de hele wereld over. Op de elektronica-afdeling maken onze medewerkers de printplaten en monteren ze de ledlampjes erop. Ze weten precies hoe dat moet en zorgen dat iedere plaat perfect is.

Wat doen we?

Naast onze medewerkers met een arbeidsbeperking, werken er mensen met een bijstandsuitkering op onze elektronica-afdeling. Zij volgen een werkleertraject. 

Op de werkplaats zeefdrukken we een lege plaat. Daarna doen we daar met een machine een heel dun laagje soldeerpasta op. De mini-ledlampjes worden er daarna opgezet. De lampjes worden gecontroleerd en gaan één voor één op een lopende band in de oven. Na het afkoelen worden connectors op de plaatjes gezet en kunnen ze geprogrammeerd worden door onze programmeermedewerkers.
 

Hoe kunt u met ons samenwerken?

Wilt u uw artikelen in Nederland laten maken? U kunt seriematig elektrotechnisch werk door Orionis Walcheren laten doen. We werken graag samen op basis van een partnerschap. Zo kunnen we de manier van werken zo slim mogelijk organiseren en passend maken voor onze medewerkers.

Onze werkomgeving is ESD-gecertificeerd en voldoet aan hoge kwaliteitseisen. We sluiten het proces af met een kwaliteitscontrole. Iedere printplaat wordt getest. U kunt er zeker van zijn dat er veel liefde en aandacht aan wordt besteed.

Medewerker aan het woord

Lian, voorvrouw:
“Ik werk al sinds 2006 bij de Elektronica. Op dit moment ben ik bezig om voorvrouw te worden. Ik zet werk uit en houd het hele proces in de gaten. Is er een probleem en de werkbegeleider is er niet, dan ga ik met mensen praten om het op te lossen. Een tijd geleden, toen een werkbegeleider met pensioen ging, heb ik gevraagd of ik hun team bij mocht staan. En die kans heb ik gekregen, als voorvrouw. Dat is toch wel mijn droom.”

Opdrachtgever aan het woord

Marcel Kieboom, operationeel manager Bever Innovations: 
“Onze prijzendisplays voor benzinestations worden bij Orionis Walcheren gemaakt en naar de klant verstuurd. We kopen componenten in en die laten we bij hen afleveren. Het proces gaat langs verschillende werksoorten, waaronder Elektronica. Maar ook poedercoating, montage en opslag in het magazijn. Doordat Orionis Walcheren volledig gebruik maakt van onze systemen, werken we heel efficiënt. Orionis Walcheren is fysiek dichtbij. Daarom schakelen we snel en kunnen we eenvoudig meekijken. 

Onze samenwerking startte in 2004, toen we voor het eerst eigen producten gingen maken. Bij Orionis Walcheren konden we laagdrempelig en kleinschalig terecht. We volgden het proces op de voet en leerden daar veel van. Ondertussen produceert Orionis Walcheren een groot aantal displays per jaar voor ons. Het geeft ons veel voldoening om op deze manier maatschappelijk verantwoord te ondernemen.”

Wat levert het voor u op?

Als opdrachtgever profiteert u van vele voordelen:

 • U heeft toegang tot verschillende werksoorten onder één dak. Zo werkt u efficiënt en het bespaart vervoerskosten en tijd;
 • Onze certificeringen garanderen hoge kwaliteit. Zoals BRC en HACCP;
 • Uw product wordt volledig in Nederland gemaakt en dat werkt waardeverhogend;
 • Het draagt bij aan uw SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U profiteert van onze expertise en die uit ons netwerk, zoals andere opdrachtgevers en HZ University of Applied Sciences;
 • We schalen flexibel op en af wanneer dat nodig is;
 • U kunt deelprocessen volledig aan Orionis Walcheren uitbesteden;
 • We hebben opslagcapaciteit en kunnen uw producten direct naar de klant verzenden;
 • Onze medewerkers werken precies, zijn gemotiveerd en trots op wat zij maken. Het komt bijna nooit voor dat we een fout moeten herstellen;
 • Het biedt een oplossing voor de krappe arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemen loont!

Wat is de sociale impact als u samenwerkt met Orionis Walcheren?

Over één ding zijn wij het meest gepassioneerd. Dat is de invloed van werk op het leven van onze medewerkers en bijstandsgerechtigden. Een baan maakt hen gelukkig en biedt perspectief. Meedraaien op de arbeidsmarkt versterkt het gevoel van eigenwaarde en verantwoordelijkheid. De verhalen die wij dagelijks horen, bevestigen dat keer op keer.

En er zijn meer voordelen. Zoals:

 • U behaalt SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U draagt bij aan het terugdringen van tekorten voor uw eigen gemeentelijke organisatie;
 • U draagt bij aan een arbeidsmarkt waarin iedereen de kans heeft om mee te doen.
   

Contact

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met Bart Niewenhuijse, Accountmanager Werkleerbedrijf:

Ons Klant Contact Centrum is bereikbaar via 0118-432700.

Wij helpen u graag verder en onderzoeken samen met u de mogelijkheden.