Extra € 500 energietoeslag voor lage inkomens

vrijdag 29 juli 2022

De eenmalige energietoeslag wordt verhoogd van € 800 naar € 1.300. 

Er komen veel vragen binnen over de verhoging van de energietoeslag. U kunt deze verhoging nog niet aanvragen. We willen u graag goed en zo snel mogelijk informeren maar helaas zijn op dit moment nog niet alle details bekend. 
 
Dat komt omdat de drie Walcherse gemeenten nog een besluit moeten nemen over de aanvulling van het hogere bedrag. Zodra daar meer over bekend is, kunt u dat op deze website lezen.

  • Heeft u de 800 euro energietoeslag al ontvangen of aangevraagd? Dan betalen wij de verhoging van 500 euro automatisch. Dit doen wij voor het einde van het jaar 2022.
  • Heeft u nog geen energietoeslag aangevraagd maar wel een laag inkomen? Kijk dan hier of u deze kunt aanvragen.

 

Heeft u hoge energiekosten en maakt u zich hier zorgen over. Of hebt u problemen met het betalen van uw energierekening? Zoek dan op tijd hulp. Bijvoorbeeld door dit met uw energieleverancier te bespreken, of een betalingsregeling af te spreken.

U kunt ook contact met ons opnemen opnemen of bijvoorbeeld Maatschappelijk Werk Walcheren. Ook bent u van harte welkom bij het Inloopuur Geldzorgen. Dat is iedere donderdag van 10.00 tot 11.00 uur in ZB (Openbare Bibliotheek) in Middelburg.

Deel dit artikel:
Afbeelding voor E-mail