Stichting Leergeld

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiƫle redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen. Zij bieden kinderen tussen 4 en 18 jaar kansen om mee te kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Bijvoorbeeld sporten, een vergoeding voor schoolkosten, een fiets of een computer.

Speelgoedbank Zeeland

De Speelgoedbank Zeeland verzamelt nieuw en tweedehands speelgoed. Ze zorgen ervoor dat dit terecht komt bij gezinnen met een laag inkomen.

Dit kan alleen met een doorverwijzing van een erkende hulpverlener. Voorbeelden van erkende hulpverleners zijn Humanitas, maatschappelijk werk, huisarts, consultatiebureau etc. 

Op de website van de Speelgoedbank Zeeland staat een overzicht van de hulpverleners waar zij mee samenwerken.

 

Kledingbank Zeeland

De Stichting Kledingbank geeft gratis kleding aan mensen die dat zelf niet kunnen betalen. Ook kinderkleding valt hieronder.

Dit kan alleen met een doorverwijzing van een erkende hulpverlener. Voorbeelden van erkende hulpverleners zijn Humanitas, maatschappelijk werk, huisarts, consultatiebureau etc. Op de website van de Kledingbank Zeeland staat een overzicht van de hulpverleners waar zij mee samenwerken.

Voedselbank

Heeft u niet genoeg geld voor boodschappen? Misschien heeft u dan recht op een gratis voedselpakket van de Voedselbank Walcheren.

Dit kan alleen met een doorverwijzing van een erkende hulpverlener. Bijvoorbeeld Maatschappelijk Werk Walcheren, Vluchtelingenwerk, Leger des Heils etc. 

Op de website van de Voedselbank staat meer informatie en een overzicht van de hulpverleners waar zij mee samenwerken.

CitySeeds

Bij CitySeeds verbouwen vrijwilligers groenten en fruit. Dankzij dit project kunnen huishoudens met een laag inkomen gratis verse groente en fruit eten.

Heeft u een laag inkomen? Misschien heeft u recht op iedere week gratis groente en fruit van CitySeeds. 

Hiervoor heeft u een verwijsbrief nodig van een erkende hulpverlener zoals Orionis Walcheren, Maatschappelijk Werk Walcheren of de Voedselbank. Op de website van CitySeeds staat meer informatie en een overzicht van de hulpverleners waar zij mee samenwerken.