Grote wasjes, kleine wasjes: we doen ze bij Orionis Walcheren. Ons team van tien wasserijmedewerkers wast, droogt, strijkt, mangelt en vouwt uw textiel op. We doen de was voor WMO-cliënten uit de gemeente Vlissingen, zorgverlener Philadelphia, diverse B&B's en kleine organisaties. 

Wat doen we?

Tien medewerkers, vier wasmachines, twee drogers, een mangel en een strijkset. Daarmee doen we iedere dag de was. Voor mensen uit de WMO en voor lokale bedrijven die hun was aan ons uitbesteden. Onze medewerkers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. De meeste van hen werken al jaren in de wasserij. Het halen en brengen van de was doen ze om en om, zo worden de taken goed verdeeld.

Hoe kunt u met ons samenwerken?

We doen graag de was voor organisaties in Walcheren. Wanneer u uw was brengt, kunt u het dezelfde week weer ophalen. Ook is onze wasserij zeer geschikt voor het verzorgen van de was voor organisaties en bedrijven, zoals een bed&breakfast, hotellerie, restaurants, bedrijfskleding of dagopvang.

Medewerker aan het woord

Cobie en Hennie werken beiden al meer dan 10 jaar in de wasserij. “Je doet hier van alles wat. De ene keer wassen, de andere keer de was in de droger doen of mangelen. We sorteren alles netjes per persoon. Maar meestal zien we meteen welke kleding van wie is, want we kennen onze klanten goed.

Strijken vinden we allebei niet leuk, maar we hebben een collega die dat graag doet, dus dan mag zij dat doen. We doen dit werk heel graag. Vooral ‘s morgens hebben we het erg druk, als alle was binnenkomt.”

Opdrachtgever aan het woord

Desiree, eigenaresse Olmenchalets:
“We beheren 16 chalets met elk vier à vijf bedden. Het beddengoed brengen we naar Orionis Walcheren en halen we gewassen en gestreken weer op. Het bevalt ons uitstekend. Het is altijd snel klaar, de prijs is goed en alles is top geregeld.”

Wat levert het voor u op?

Als opdrachtgever profiteert u van vele voordelen:

 • U heeft toegang tot verschillende werksoorten onder één dak. Zo werkt u efficiënt en het bespaart vervoerskosten en tijd;
 • Onze certificeringen garanderen hoge kwaliteit. Zoals BRC en HACCP;
 • Uw product wordt volledig in Nederland gemaakt en dat werkt waardeverhogend;
 • Het draagt bij aan uw SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U profiteert van onze expertise en die uit ons netwerk, zoals andere opdrachtgevers en HZ University of Applied Sciences;
 • We schalen flexibel op en af wanneer dat nodig is;
 • U kunt deelprocessen volledig aan Orionis Walcheren uitbesteden;
 • We hebben opslagcapaciteit en kunnen uw producten direct naar de klant verzenden;
 • Onze medewerkers werken precies, zijn gemotiveerd en trots op wat zij maken. Het komt bijna nooit voor dat we een fout moeten herstellen;
 • Het biedt een oplossing voor de krappe arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemen loont!

Wat is de sociale impact als u samenwerkt met Orionis Walcheren?

Over 1 ding zijn wij het meest gepassioneerd. Dat is de invloed van werk op het leven van onze medewerkers en bijstandsgerechtigden. Een baan maakt hen gelukkig en biedt perspectief. Meedraaien op de arbeidsmarkt versterkt het gevoel van eigenwaarde en verantwoordelijkheid. De verhalen die wij dagelijks horen, bevestigen dat keer op keer.

En er zijn meer voordelen. Zoals:

 • U behaalt SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U draagt bij aan het terugdringen van tekorten voor uw eigen gemeentelijke organisatie;
 • U draagt bij aan een arbeidsmarkt waarin iedereen de kans heeft om mee te doen.
   

Contact

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met Bart Niewenhuijse, Accountmanager Werkleerbedrijf:

Ons Klant Contact Centrum is bereikbaar via 0118-432700.

Wij helpen u graag verder en onderzoeken samen met u de mogelijkheden.