Potten vullen, bierpakketten inpakken en demontagewerk: in het praktijkcentrum wordt van alles gedaan. De deelnemers hebben een bijstandsuitkering en werken minimaal 3 maanden in het praktijkcentrum. Daarna worden zij bemiddeld naar een andere werksoort, een baan of opleiding. 

Wat doen we?

In ons praktijkcentrum werken mensen met een bijstandsuitkering. Zij zijn tijdelijk niet klaar voor een betaalde baan. In het praktijkcentrum brengen we hun belastbaarheid in kaart en komen deelnemers in het werkritme. Hun traject is aangepast op wat zij op dat moment aankunnen. 

Duurzame uitstroom is het doel, bij voorkeur naar een betaalde baan. Een traject duurt 3 maanden of langer. Daarna worden de deelnemers begeleid naar een volgende stap. Dat kan werken bij een andere werksoort, een opleiding of betaalde baan zijn.
 

Hoe kunt u met ons samenwerken?

Wilt u producten laten in-, om- of uitpakken? Het is mogelijk in het praktijkcentrum. We nemen graag uw werkzaamheden uit handen. Mensen met een bijstandsuitkering worden hier voorbereid om aan het werk te gaan in een baan. Wanneer u een werkplek beschikbaar heeft, kijken we graag mee naar de mogelijkheden. 
 

Medewerker aan het woord

Salima: “Na 2 burnouts kwam ik thuis te zitten. Daar kom je in een negatieve spiraal terecht. Je wordt somber en hebt nergens zin meer in. Bij Orionis Walcheren voel ik me weer mens. Ik word opgeleid tot voorvrouw en maak vrienden. Omdat je allemaal in hetzelfde schuitje zit, kan je gewoon jezelf zijn. Dat is heel fijn.”

Aleisha: “Ik was schoonmaakster in een hotel, maar door Covid stopte mijn baan. Ik ben alleenstaande moeder en mijn zoontje is vaak verkouden. Daardoor kan ik nu lastig een baan vinden. Thuis komen de muren op je af dus ik ben blij dat ik hier kan werken.”
 

Wat levert het voor u op?

Als opdrachtgever profiteert u van vele voordelen:

 • U heeft toegang tot verschillende werksoorten onder één dak. Zo werkt u efficiënt en het bespaart vervoerskosten en tijd;
 • Onze certificeringen garanderen hoge kwaliteit. Zoals BRC en HACCP;
 • Uw product wordt volledig in Nederland gemaakt en dat werkt waardeverhogend;
 • Het draagt bij aan uw SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U profiteert van onze expertise en die uit ons netwerk, zoals andere opdrachtgevers en HZ University of Applied Sciences;
 • We schalen flexibel op en af wanneer dat nodig is;
 • U kunt deelprocessen volledig aan Orionis Walcheren uitbesteden;
 • We hebben opslagcapaciteit en kunnen uw producten direct naar de klant verzenden;
 • Onze medewerkers werken precies, zijn gemotiveerd en trots op wat zij maken. Het komt bijna nooit voor dat we een fout moeten herstellen;
 • Het biedt een oplossing voor de krappe arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemen loont!

Wat is de sociale impact als u samenwerkt met Orionis Walcheren?

Over 1 ding zijn wij het meest gepassioneerd. Dat is de invloed van werk op het leven van onze medewerkers en bijstandsgerechtigden. Een baan maakt hen gelukkig en biedt perspectief. Meedraaien op de arbeidsmarkt versterkt het gevoel van eigenwaarde en verantwoordelijkheid. De verhalen die wij dagelijks horen, bevestigen dat keer op keer.

En er zijn meer voordelen. Zoals:

 • U behaalt SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U draagt bij aan het terugdringen van tekorten voor uw eigen gemeentelijke organisatie;
 • U draagt bij aan een arbeidsmarkt waarin iedereen de kans heeft om mee te doen.
   

Contact

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met Bart Niewenhuijse, Accountmanager Werkleerbedrijf:

Ons Klant Contact Centrum is bereikbaar via 0118-432700.

Wij helpen u graag verder en onderzoeken samen met u de mogelijkheden.