De wandelknooppunten van de ANWB, de informatiepanelen van Staatsbosbeheer en naambordjes bij huurwoningen. Wie kent ze niet? Onze medewerkers graveren de borden en vullen ze vervolgens letter voor letter, lijntje voor lijntje met een weerbestendige lak. Ook folies worden strak op verschillende ondergronden geplakt. We zijn trots op dit unieke vakwerk.

Wat doen we?

Op de afdeling Graveren en Foliesnijden werken zowel medewerkers met een arbeidsbeperking als mensen met een bijstandsuitkering die aan een werkleertraject meedoen. Het graveer-, lak- en plakwerk vraagt veel precisie en geduld. En dat is precies wat bij onze medewerkers past.

We doen uiteenlopende werkzaamheden. Zoals het graveren van naamplaatjes op kunststof of in memoriam-bordjes op edelmetaal. We maken enorme gegraveerde borden voor natuurgebieden of kleine versies voor bij een object. We plakken weerbestendige folie op borden voor op de kustovergang. Afbeeldingen worden gedigitaliseerd en aangepast voor onze graveermachine. Het inlakken van de graveringen gebeurt met de hand, met hele fijne naaldjes. 

Hoe kunt u met ons samenwerken?

Heeft u graveerwerk dat u uit wilt besteden of bent u op zoek naar een partner om folies te plakken op borden en andere ondergronden? Heeft u als woningbouwvereniging vraag naar huisnummerbordjes of naamplaatjes? Of ziet u potentie in ons proces voor uw idee? Neem contact op en we spreken u graag over de mogelijkheden. 

Bent u op zoek naar medewerkers? We gaan graag in met u in gesprek. Misschien past een deelnemer van het werkleertraject goed bij uw organisatie.
 

Medewerker aan het woord

Kees, medewerker Graveren:
“Ik heb het reuze naar mijn zin. Ik vind het belangrijk om het werk keurig netjes te maken en dan komt de klant misschien wel terug. Hier help ik mee in het hele proces. Je moet goed nadenken bij de opdrachten die je binnenkrijgt. Dan bespreken we hoe we het gaan doen. Met lastige klusjes komen ze vaak naar mij toe, zoals doorzichtige folie op doorzichtig plaatmateriaal.”

Wat levert het voor u op?

Als opdrachtgever profiteert u van vele voordelen:

 • U heeft toegang tot verschillende werksoorten onder één dak. Zo werkt u efficiënt en het bespaart vervoerskosten en tijd;
 • Onze certificeringen garanderen hoge kwaliteit. Zoals BRC en HACCP;
 • Uw product wordt volledig in Nederland gemaakt en dat werkt waardeverhogend;
 • Het draagt bij aan uw SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U profiteert van onze expertise en die uit ons netwerk, zoals andere opdrachtgevers en HZ University of Applied Sciences;
 • We schalen flexibel op en af wanneer dat nodig is;
 • U kunt deelprocessen volledig aan Orionis Walcheren uitbesteden;
 • We hebben opslagcapaciteit en kunnen uw producten direct naar de klant verzenden;
 • Onze medewerkers werken precies, zijn gemotiveerd en trots op wat zij maken. Het komt bijna nooit voor dat we een fout moeten herstellen;
 • Het biedt een oplossing voor de krappe arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemen loont!

Wat is de sociale impact als u samenwerkt met Orionis Walcheren?

Over 1 ding zijn wij het meest gepassioneerd. Dat is de invloed van werk op het leven van onze medewerkers en bijstandsgerechtigden. Een baan maakt hen gelukkig en biedt perspectief. Meedraaien op de arbeidsmarkt versterkt het gevoel van eigenwaarde en verantwoordelijkheid. De verhalen die wij dagelijks horen, bevestigen dat keer op keer.

En er zijn meer voordelen. Zoals:

 • U behaalt SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U draagt bij aan het terugdringen van tekorten voor uw eigen gemeentelijke organisatie;
 • U draagt bij aan een arbeidsmarkt waarin iedereen de kans heeft om mee te doen.

Contact

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met Bart Niewenhuijse, Accountmanager Werkleerbedrijf:

Ons Klant Contact Centrum is bereikbaar via 0118-432700.

Wij helpen u graag verder en onderzoeken samen met u de mogelijkheden.