Iedere dag houden onze buitendienstmedewerkers Walcheren schoon, groen en veilig. Bijvoorbeeld door het onderhouden van het terrein van een gemeente of bedrijf. Het maaiteam maait vele hectares gras. Onze medewerkers ruimen zwerfvuil op en houden duinovergangen schoon. Ook voor een stoep herstellen of speeltoestel keuren draaien ze hun hand niet om.

Wat doen we?

In de buitendienst werken medewerkers met een arbeidsbeperking en mensen met een bijstandsuitkering die een werkleertraject of opleiding in het participatielab (mbo 1) volgen.

De Buitendienst is verdeeld in meerdere ploegen. Zoals de maaiploeg met zelfrijdende maaiers en de reinigingsploeg die welkomstborden schoonmaakt, zwerfvuil verzamelt en afvalbakken leegt. De straatploeg doet herstelwerk. We hebben een team dat speeltoestellen onderhoudt en keurt. Weer een ander team leegt de afvalbakken aan de kust en houdt duinovergangen en parkeerterreinen schoon. Orionis Walcheren doet groenonderhoud voor de drie Walcherse gemeenten, woningbouwcoöperaties en grote bedrijven in de regio.

Hoe kunt u met ons samenwerken?

Samenwerken met Orionis Walcheren kan op verschillende manieren. U kunt een baan aanbieden aan mensen de nu een bijstandsuitkering hebben. Daarnaast kunt u leerlingen van het participatielab een stageplaats geven. Een stagebegeleider van Orionis Walcheren helpt u bij de begeleiding. 

Onze vaste medewerkers met een arbeidsbeperking kunnen op detacheringsbasis bij uw bedrijf werken. Soms krijgt u daar een loonkostensubsidie voor. Onze jobcoaches begeleiden de  medewerkers op de werkplek. Verder is het mogelijk om uw onderhoudswerk bij ons uit te besteden. 

Opdrachtgever aan het woord

Braber Groenvoorziening:

“Grasmaaien, snoeien, zwerfvuil opruimen. De specialisten van Orionis Walcheren werken graag bij ons. Ze zijn dankbaar en trots dat ze een steentje kunnen bijdragen. En andersom werken wij ook graag met hen, al 15 jaar. We doen het echt samen en daar zit het succes in. Samen een achterstand wegwerken, samen een nieuw project aanpakken. Ze maken ons trots en zetten ons bedrijf op de kaart. Opdrachtgevers vragen zelfs specifiek naar hen. Dus, mijn boodschap voor werkgevers: omarm dit initiatief!”

Wat levert het voor u op?

Als opdrachtgever profiteert u van vele voordelen:

 • U heeft toegang tot verschillende werksoorten onder één dak. Zo werkt u efficiënt en het bespaart vervoerskosten en tijd;
 • Onze certificeringen garanderen hoge kwaliteit. Zoals BRC en HACCP;
 • Uw product wordt volledig in Nederland gemaakt en dat werkt waardeverhogend;
 • Het draagt bij aan uw SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U profiteert van onze expertise en die uit ons netwerk, zoals andere opdrachtgevers en HZ University of Applied Sciences;
 • We schalen flexibel op en af wanneer dat nodig is;
 • U kunt deelprocessen volledig aan Orionis Walcheren uitbesteden;
 • We hebben opslagcapaciteit en kunnen uw producten direct naar de klant verzenden;
 • Onze medewerkers werken precies, zijn gemotiveerd en trots op wat zij maken. Het komt bijna nooit voor dat we een fout moeten herstellen;
 • Het biedt een oplossing voor de krappe arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemen loont!

Wat is de sociale impact als u samenwerkt met Orionis Walcheren?

Over één ding zijn wij het meest gepassioneerd. Dat is de invloed van werk op het leven van onze medewerkers en bijstandsgerechtigden. Een baan maakt hen gelukkig en biedt perspectief. Meedraaien op de arbeidsmarkt versterkt het gevoel van eigenwaarde en verantwoordelijkheid. De verhalen die wij dagelijks horen, bevestigen dat keer op keer.

En er zijn meer voordelen. Zoals:

 • U behaalt SROI- en MVO-doelstellingen;
 • U draagt bij aan het terugdringen van tekorten voor uw eigen gemeentelijke organisatie;
 • U draagt bij aan een arbeidsmarkt waarin iedereen de kans heeft om mee te doen.

Contact

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met Bart Niewenhuijse, Accountmanager Werkleerbedrijf:

Ons Klant Contact Centrum is bereikbaar via 0118-432700.

Wij helpen u graag verder en onderzoeken samen met u de mogelijkheden.