Omhoog
Aanmelden
Op weg naar werk
VRIJWILLIGERSWERK
 

 Lees verder

 

Vrijwilligerswerk biedt u verschillende kansen om uw kennis en vaardigheden uit te breiden en nieuwe waardevolle ervaringen op te doen. Als vrijwilliger bent u vaak een onmisbare schakel voor een organisatie of voor mensen die hulp kunnen gebruiken. De meeste vrijwilligersorganisaties bieden een training aan zodat u goed voorbereid aan de slag kunt.

Heeft u interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Of weet u niet wat voor soort vrijwilligerswerk bij u past? Doe dan een van de online testen en ontdek wat voor type vrijwilliger u bent. 

Op de website van Vrijwilligerswerk.nl vindt u 3 verschillende testen die u kunnen helpen bij het vinden van geschikt vrijwilligerswerk. 

Wilt u weten welke mogelijkheden er allemaal zijn? 
Stichting Present Walcheren is een van de vrijwilligersorganisaties op Walcheren die kan bemiddelen tussen vrijwilliger en organisatie. Op hun website kunt u nalezen wat zij voor u kunnen doen. 

Ook op de websites van onderstaande organisaties is veel informatie beschikbaar over de verschillende vrijwilligersorganisaties op Walcheren. Zij kunnen u ook adviseren over welk soort vrijwilligerswerk goed bij u past:

http://www.vrijwilligerspuntvlissingen.nl/

http://vacaturebank.welzijnveere.nl/

http://www.welzijnmiddelburg.nl/vrijwilligerswerk


 

 Vrijwilligerswerk

 
​​
Er zijn diverse redenen om vrijwilligerswerk te doen; u kunt iets nuttigs terug doen voor de samenleving of uw sociale contacten uitbreiden. U leert daarbij niet alleen andere mensen kennen, maar ook samenwerken, belangen afwegen of gewoon de handen uit de mouwen steken.
 
Daarnaast kan vrijwilligerswerk ook een opstapje richting betaald werk zijn.

 

 Vrijwilligerspremie

 

Ontvangt u een uitkering op grond van de Participatiewet, IOAW of IOAZ en doet u vrijwilligerswerk? Misschien komt u in aanmerking voor een vrijwilligerspremie.
 
De voorwaarden hiervoor zijn:
- u bent (nog) niet in staat om betaald werk te doen;
- u werkt minimaal 8 uur per week als vrijwilliger;
- het vrijwilligerswerk is bij een instelling zonder winstoogmerk.
 
Recht op premie tijdens ziekte
Als u ziek bent, betalen wij de eerste 4 weken de premie door. De premie stopt als u langer dan 4 weken ziek bent. 
 
Recht op premie tijdens vakantie
U houdt recht op de premie als u, i.v.m. vakantie, maximaal 4 weken per jaar geen vrijwilligerswerk doet. U moet uw vakantie wel melden bij de organisatie waar u het vrijwilligerswerk doet en bij Orionis Walcheren.
 
Hoogte premie
De vrijwilligerspremie is € 63,65 per maand en betalen wij achteraf, één keer per jaar, uit.
 
Aanvragen
Als u nog geen premie ontvangt, kunt u deze aanvragen. Bij het Klant Contact Centrum (0118 – 432 700) kunt u hiervoor een formulier opvragen.
 
Uw heeft recht op de premie nadat wij uw aanvraag ontvangen hebben.  Wij sturen u hierover een brief. De eerste betaling van de premie is een jaar nadat de premie is toegekend.
 
Heeft u vorig jaar een vrijwilligerspremie ontvangen? U hoeft dan niets te doen. Wij onderzoeken of u ook dit jaar recht heeft. Hierover sturen wij u een brief.

 

 


Voeg een of meer 'Inhoudseditor' webparts toe. De 'Tabs' web part plaatst deze vervolgens in een tab container.