Omhoog
Aanmelden
Arbeidsbeperking
INKOMENSVRIJLATING BIJ MEDISCHE URENBEPERKING
 
Wanneer u werkt en u aanvullend een uitkering van Orionis Walcheren krijgt én u van mening bent dat u door uw ziekte of handicap niet meer uren kan werken, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een vrijlating op uw inkomsten.
 
Het gaat hierbij om een vrijlating van 15%, met een maximum van ongeveer €124,00 per maand. De vrijlating is voor u bedoeld als u door ziekte, handicap, zwangerschap of bevalling minder kunt verdienen dan het wettelijk minimumloon per maand én u van de gemeente een aanvullende uitkering krijgt.
 
Om in aanmerking te kunnen komen voor deze vrijlating dient een verzekeringsarts van UWV vast te stellen dat u door een medische oorzaak niet meer dan 30 uur per week kunt werken.
 
Denkt u dat u recht heeft op een inkomstenvrijlating? Bespreek dit dan met uw contactpersoon binnen Orionis Walcheren. Uw contactpersoon zal dan het vervolg in gang zetten.
 
Heeft de vrijlating gevolgen voor mijn toeslagen?
De inkomstenvrijlating geeft een hoger belastbaar inkomen. Dit kan gevolg hebben voor de toeslagen van de Belastingdienst zoals bijvoorbeeld zorgtoeslag en huurtoeslag.