Digitale dienstverlening met DigiD

vrijdag 25 januari 2019

Via Mijn Orionis kunt u eenvoudig uw gegevens inzien, wijzigingen doorgeven of een aanvraag doen. Aanvragen vullen wij in een aantal gevallen al zo veel mogelijk voor u in. Let u goed op dat u deze controleert op juistheid. Om in te loggen heeft u een DigiD nodig.

DigiD

Met uw DigiD kunt u inloggen op websites van de overheid en in de zorg. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord die u allebei zelf kiest. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via deze link.

Digid Machtigen

Heeft u hulp nodig bij het regelen van zaken met de overheid?  Dat kan met DigiD Machtigen. U kunt iemand anders zaken met de overheid voor u laten regelen zonder dat u uw DigiD afgeeft. Dat kan door die persoon te machtigen via DigiD Machtigen. Daarvoor geeft u iemand anders, bijvoorbeeld een familielid, een machtiging. Deze persoon noemen ze ook wel 'de gemachtigde'. U vraagt een machtiging aan via machtigen.digid.nl.

DigiD Machtigen als u geen Digid heeft

U kunt zonder DigiD ook telefonisch een machtiging aanvragen via de DigiD helpdesk. U ontvangt dan de machtigingscode op uw adres zoals deze geregistreerd staat in de Basisregistratie Personen. Als u weet wie u wilt machtigen, kunt u ook deze persoon vragen de machtiging aan te vragen via machtigen.digid.nl.

Deel dit artikel: