Baankansen door sport

dinsdag 30 augustus 2022

Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? Op 27 september start De Harde Leerschool​​​​​​​ het derde programma in Zeeland. 

 

Tijdens een 8-weekse training ga je door sport en theorie aan de slag om mentaal en fysiek sterker te worden.

De sport die voor dit doel gebruikt wordt, is Rugby. Rugbyclub Oemoemenoe in Middelburg stelt alles ter beschikking om je op weg te helpen naar een meer ‘steady’ toekomst.

Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben met rugby om mee te kunnen doen. Ook als je minder belastbaar bent, kun je deelnemen. Voor iedereen wordt een (sportieve) manier gevonden om mee te kunnen doen.

Het theoriedeel bestaat uit gastsprekers en een programma waarin je werkt aan je loopbaandoelen.

Wanneer start je?

Op dinsdag 6, 13 en 20 september zijn de introductiedagen. Van 10:00 tot 14:00 uur kun je vrijblijvend ervaren hoe het is om deel te nemen. We vragen je om mee te doen aan alle drie de dagen, zodat je daarna een goede beslissing kunt nemen over je deelname aan de training. Je hoeft je vooraf niet aan te melden. 

Tijdens deze ochtenden krijg je uitleg over wat De Harde Leerschool doet en hoe programma eruit ziet. Ook ga je trainen en heb je een kort introductiegesprek met één van de trainers. Het is handig om sportief gekleed te komen (joggingbroek, shirt en sportschoenen). Mocht je schoenen met noppen hebben, neem deze dan ook mee. En mocht je iets zijn vergeten, dan zijn er vaak ook schoenen en kleding te leen. 

Locatie

De trainingen worden gegeven in Sportpark De Sprong, Aanloop 7 Middelburg. Als je vanaf de parkeerplaats naar de sporthal loopt, is het voorbij de voetbal- en korfbalvelden, helemaal aan het eind van het pad. Het clubhuis van Rugbyclub Oemoemenoe is boven, daar verzamelen we iedere ochtend.

Als je iets wil zien over De Harde Leerschool, kun je kijken op YouTube. Daar vind je onder meer deze filmpjes:

https://youtu.be/KxUcp7wOf34
https://youtu.be/HhNbJpALu4I

Een oud deelnemer vertelde: “Ik zou iedereen dit traject gunnen. Het is een 'once in a lifetime' ervaring waar je de rest van je leven iets aan hebt”.

Kosten?
Als je een (participatiewet) uitkering hebt bij Orionis Walcheren is er geen eigen bijdrage. Heb je geen lopende uitkering dan is het ook mogelijk om deel te nemen, maar dan op eigen kosten.

Heb je nog vragen?
De training wordt vanuit Orionis Walcheren begeleid door Tanja Koole (Klantmanager Jongerenteam) en Erica Zaal (klantmanager). Heb je vragen? Bel of stuur een bericht via WhatsApp, tel. 06-31903042 en/of 06-55472390. Je kunt ook een e-mail sturen naar: tkoole@orioniswalcheren.nl en ezaal@orioniswalcheren.nl.

Deel dit artikel:
Afbeelding voor E-mail