• Home
  • Jongerenloket gestopt

Jongerenloket stopt. Dienstverlening aan jongeren gaat door

Met ingang van dinsdag 15 januari 2019 is het Jongerenloket gestopt. Jongeren die geen opleiding volgen en geen werk hebben kunnen nog wel gewoon bij ons terecht voor vragen en ondersteuning.  Dat kan alleen niet meer zonder afspraak.
Zij kunnen online een afspraak maken voor een gesprek. In dit gesprek wordt bekeken op welke manier Orionis Walcheren ondersteuning kan bieden bij het vinden van een opleiding of werk.

Een afspraak maken voor een gesprek

Een afspraak voor een gesprek maak je door je hier online aan te melden.

Let op! Je hebt hiervoor je DigiD nodig. Heb je geen DigiD? Dan kan je deze aanvragen op www.digid.nl.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een DigiD? Of bij het aanmelden voor het maken van een afspraak? Onze medewerkers helpen je graag. Je kan hiervoor ook terecht bij de Sociale CliĆ«ntenraad Walcheren.

Na je aanmelding krijg je van ons een afspraak voor een gesprek. Deze afspraak krijg je via de email en is zo spoedig mogelijk na je aanmelding. Het is belangrijk dat je deze email goed leest. Hier staat namelijk in wat je mee moet nemen naar de afspraak.

Zoekperiode

Jongeren van 18 tot en met 26 jaar hebben, voor ze een uitkering kunnen aanvragen, een zoekperiode van 4 weken. In deze zoekperiode doe je er nog eens alles aan om werk te vinden. Daarbij is al het werk passend. Dus ook werk in de schoonmaak of de horeca. Dat is misschien niet je droombaan. Maar wel werk waar je geld mee verdient om bijvoorbeeld je huur mee te betalen. Nadenken over je toekomst is ook belangrijk. Wij vragen daarom altijd naar je toekomstplan. Wat ga je doen? Hoe pak je dat aan? Samen met jou maken we een plan voor de lange termijn.