Omhoog
Aanmelden
Schuldhulpverlening
WERKWIJZE EN AANMELDEN
 

 Onze werkwijze

 
De eerste stap in de schuldhulpverlening is kijken of u zelf uw schulden kunt regelen. U kunt  hiervoor de website www.zelfjeschuldenregelen.nl raadplegen.

Via een stappenplan kunt u zelf een overzicht maken van uw schuldenlast en van uw inkomsten en uitgaven.
Op de site kunt u ook een budgetplan maken. Als u tot de conclusie komt dat u meer ondersteuning nodig heeft, kunt u zich aanmelden voor schuldhulpverlening.
 

 Aanmelden/inloopspreekuur

 

Aanmelden voor schuldhulpverlening kan via het inloopspreekuur.
Dit is elke dinsdagochtend tussen 9 en 12 uur op ons kantoor aan de Oostsouburgseweg 10 in Vlissingen.
Een afspraak maken is niet nodig.
 
U kunt hier ook terecht voor vragen over geldzaken.
 
Het is belangrijk dat u uw legitimatiebewijs meeneemt (geen rijbewijs).
 
Heeft u brieven of andere papieren die belangrijk of handig zijn om uw vragen aan ons uit te leggen? Neemt u deze dan gerust mee.
 

 Bereken zelf uw beslagvrije voet

 
Soms lopen schulden zo op dat de deurwaarder beslag op uw inkomen of uitkering legt. Maar u moet altijd een bepaald bedrag overhouden om van te leven. Dat is de beslagvrije voet. De hoogte ervan is onder meer afhankelijk van uw leefsituatie en de kosten voor wonen en zorg. 
De beslagvrije voet verschilt per persoon.
 
Hoeveel dat is, berekent u eenvoudig zelf. U vult op de website www.uwbeslagvrijevoet.nl een paar gegevens in en krijgt een inschatting van het bedrag dat u minimaal per maand mag houden. Zo kunt u controleren of bijvoorbeeld de deurwaarder uw beslagvrije voet niet te laag heeft ingeschat.
 

 speciaal voor woningbezitters

 
Wilt u zich aanmelden voor schuldhulpverlening en heeft u een eigen woning met een hypotheek? Orionis Walcheren is lid van de NVVK en heeft daardoor de mogelijkheid om contact op te nemen met de grootste hypotheekverstrekkers om te bespreken wat mogelijk is in uw specifieke situatie om u zo lang mogelijk in uw huis te laten wonen. Deze samenwerking wordt Schakel! genoemd.
 
Ook banken zien het liefst dat u, indien mogelijk, in uw huis kunt blijven wonen, ook als het tijdelijk even tegenzit. Omdat banken niet zomaar uw gegevens met een ander mogen bespreken is het van belang dat u samen met uw contactpersoon een formulier invult, waarin u uw bank toestemming geeft uw hypotheekgegevens met uw schuldhulpverlener te bespreken. Zij kunnen dan samen bekijken wat voor uw situatie de beste oplossing is.

Voeg een of meer 'Inhoudseditor' webparts toe. De 'Tabs' web part plaatst deze vervolgens in een tab container.