Omhoog
Aanmelden
 

 Geen werk......en dan?

 


Wij verwachten dat u er alles aan doet om werk te vinden.

Het is belangrijk dat u vacatures zoekt en solliciteert.
U zoekt niet alleen naar werk in uw eigen woonplaats, maar bijvoorbeeld ook in de regio of verder weg.
 
U moet al het werk wat u kunt krijgen aannemen. Ook als het niet aansluit bij uw opleiding, werkervaring of uw wensen. 
 
Lukt het u niet om werk te vinden? Dan kunnen wij u ondersteunen.
 
Hiervoor moet u eerst een aantal dingen regelen:
Stap 1: Inschrijven op www.werk.nl
Stap 2: Het werkgesprek
Stap 3: Workshop ‘Aan het werk’ & voorlichting ‘Rechten en Plichten’
Stap 4: Een uitkering aanvragen


 

 Verplichtingen bij een bijstandsuitkering

 
 
Bij een bijstandsuitkering horen rechten en plichten. Samen met u maken we afspraken om te zorgen dat u zo snel mogelijk betaald werk vindt en geen uitkering meer nodig heeft.
 
Wij verwachten dat u er alles aan doet om werk te vinden. Dit houdt bijvoorbeeld in dat u op afspraken met ons verschijnt. U belt alleen af als u een dringende reden heeft. Wij verwachten dat u overdag bereikbaar bent per telefoon en/of e-mail voor Orionis Walcheren.
 
Het is belangrijk dat u vacatures zoekt en solliciteert. U zoekt niet alleen naar werk in uw eigen woonplaats, maar bijvoorbeeld ook in de regio of nog verder weg.
 
Verder doet u geen dingen die het krijgen van werk of het houden van werk moeilijker maken. Zo zorgt u ervoor dat u gemotiveerd, netjes gekleed, met een verzorgd uiterlijk en op tijd op uw sollicitatiegesprek of op uw werk verschijnt. Deze en andere afspraken leggen wij vast in een plan van aanpak. Dit plan van aanpak maakt u samen met uw contactpersoon.
 
Weigert u een aangeboden baan of traject of doet u onvoldoende uw best om werk te vinden, dan kan dat grote gevolgen hebben voor uw uitkering. Wij kunnen u dan een maatregel opleggen. Dit betekent dat u dan tijdelijk minder, of soms, geen uitkering ontvangt.
 
De hoogte van de maatregel is afhankelijk van het soort afspraak die u niet bent nagekomen. Sommige afspraken wegen zwaarder dan andere. Bij een korting van 100% ontvangt u een maand geen geld. Als u een meerdere keren uw afspraken niet nakomt, kunt u meerdere maanden geen uitkering krijgen. 
 
In deze tabel staat een overzicht van de meest voorkomende maatregelen.
 

Voeg een of meer 'Inhoudseditor' webparts toe. De 'Tabs' web part plaatst deze vervolgens in een tab container.