Om de forse stijging van de energierekening van huishoudens deels te compenseren, neemt de overheid verschillende maatregelen. Huishoudens met laag inkomen krijgen extra steun zoals een eenmalige energietoeslag van 1300 euro.


Heeft u al eerder 800 euro energietoeslag gekregen? Dan betalen wij de verhoging van 500 euro automatisch. Dit doen wij uiterlijk 1 november 2022.

 

Aanvragen 

U kunt de energietoeslag tot 1 februari 2023 aanvragen.  

Benieuwd of u recht heeft op de energietoeslag? Klik hier om enkele vragen over uw persoonlijke situatie te beantwoorden. U weet dan gelijk of u recht heeft op de energietoeslag en kunt deze gelijk eenvoudig aanvragen. Hiervoor heeft u alleen uw Digid en bewijs van uw inkomen (bijvoorbeeld salarisstrook) nodig.  

  • Heeft u geen computer? Dan kunt u ook een van de computers in de ontvangsthal van Orionis Walcheren gebruiken.
  • Wilt u liever een papieren aanvraagformulier? Bel dan tussen 08.00-17.00 uur met ons Klant Contact Centrum via 0118-432700.

Wij betalen de toeslag per huishouden. Mensen met een laag inkomen die in een inrichting wonen of dakloos zijn, krijgen de energietoeslag niet. Zij betalen geen energiekosten. 

 

Energietoeslag in 2023

Het kabinet heeft aangekondigd dat de eenmalige energietoeslag van 1300 euro opnieuw wordt betaald in 2023. U kunt op dit moment nog geen energietoeslag voor 2023 aanvragen. Het kabinet heeft ook bekend gemaakt dat de gemeenten een voorschot zouden kunnen geven. Helaas is dat nog niet mogelijk. Hiervoor moeten de colleges van de drie Walcherse gemeenten eerst een besluit nemen. Dit zal pas in 2023 zijn. Zodra er meer informatie bekend is, kunt u dat op deze website lezen. De informatie kan dus wijzigen zodra er meer bekend is.