Nabetaling energietoeslag

Woont u in de gemeente Middelburg of gemeente Veere en heeft u in 2022 de eenmalige energietoeslag gekregen? Dan krijgt u uiterlijk 3 mei een nabetaling van € 500,-. Dit is een besluit van de gemeenten Middelburg en Veere.

Wij betalen dit automatisch aan iedereen die in Middelburg of Veere woont en recht heeft op de toeslag. Wij sturen u dan ook een brief met het besluit.

Let op: Dit bedrag verrekenen we met de energietoeslag 2023.

Inwoners van de gemeente Vlissingen kunnen de energietoeslag aanvragen zodra de nieuwe wet klaar is.

 

Energietoeslag in 2023

Er komt een energietoeslag voor 2023, maar het is nog niet bekend wanneer u deze aan kunt vragen. De Rijksoverheid werkt nog aan de wet die daarvoor nodig is.

We verwachten dat de nieuwe wet in de zomer van 2023 klaar is.

Zodra er meer informatie bekend is, kunt u dat op deze website lezen. De informatie kan dus wijzigen zodra er meer bekend is.

 

Aanvragen 

U kunt op dit moment nog geen energietoeslag voor 2023 aanvragen. U kunt ook nog geen voorschot aanvragen.

 

Geldzorgen

Heeft u problemen met het betalen van uw energierekening? Of andere geldzorgen? Wacht niet te lang en neem dan snel contact met ons op. Dat kan door te bellen naar 0118-432700  maar u kunt ook even binnenlopen tijdens een van onze inloopuren Geldzorgen.

Wij kijken dan met u hoe wij u kunnen helpen. Dit kan bijvoorbeeld met bijzondere bijstand of advies en hulp van onze afdeling schuldhulpverlening.